هرچیزی که باید درباره هوش مصنوعی دیپ فیک بدانید!
احتمالا شما هم در اینترنت و فضای مجازی با ویدیوهایی که توسط دیپ فیک تولید شدهاند، مواجه شدهاید. این تکنولوژی که مبتنی بر AI است، به حوزههای زیادی از جمله سینما راه پیدا کرده و هماکنون افراد زیادی از آن استفاده میکنند. در این مقاله از Airoot قصد داریم به سوال «دیپ فیک چیست؟» پاسخ دهیم و آن را به صورت کامل معرفی کنیم.
دیپ فیک چیست؟
Deep Fake یک فناوری مبتنی بر AI است که میتواند ویدیوهای تقلبی را با افراد دلخواه شما، ایجاد کند؛ برای مثال، فرض کنید شما قصد دارید یک ویدیو برای معرفی محصولات خود بسازید. در این شرایط، با استفاده از این تکنولوژی میتوانید ویدیویی بسازید که یک سلبریتی و فرد مشهور، در حال تبلیغ محصول شما است.
البته توجه داشته باشید که انجام چنین کاری، نمیتواند اخلاقی باشد و احتمالا مشکلات قانونی و حقوقی را برایتان به همراه خواهد داشت؛ این هوش مصنوعی میتواند زبان را هم تغییر دهد. بسیاری از کاربران ایرانی که نمیتوانند به خوبی انگلیسی صحبت کنند، از دیپ فیک برای انجام این کار بهره میگیرند. به زبان ساده، هوش مصنوعی دیپ فیک میتواند ویدیوهای واقعی را دستکاری کرده و حرکات صورت، صدا و حرکات بدن شخص دیگری را در ویدیو جایگزین کند؛ این شبیهسازی به صورت دقیق انجام میشود و در نگاه اول به راحتی قابل تشخیص نخواهد بود.
کاربرد و خطرات هوش مصنوعی دیپ فیک چیست؟
هوش مصنوعی دیپ فیک کاربردهای مختلفی دارد؛ لازم به ذکر است که استفاده از این تکنولوژی، خطرات زیادی را برای کاربران یا حتی یک جامعه به همراه خواهد داشت.
کاربردهای Deep Fake
این تکنولوژی کاربردهای زیادی دارد که در ادامه به معرفی مختصر برخی از آنها میپردازیم.
- تولید فیلم (جایگزین کردن بازیگران مختلف و افزودن افکتهای ویژه)
- بازاریابی (تولید ویدیو و تیزرهای تبلیغاتی با کیفیت)
- سرگرمی (تولید ویدیوهای طنز و خندهدار)
- آموزشی (تولید ویدیوهای آموزشی جذاب و یادگیری مهارت)
خطرات دیپ فیک
همانطور که گفته شد، استفاده از این فناوری خطرات زیادی را برای افراد به همراه خواهد داشت. این خطرات در مقیاس بزرگتر جامعه را هم درگیر خواهد کرد.
- تخریب چهره افراد (آسیب به آبروی افراد با ساخت ویدیوهای جعلی)
- پخش اخبار فیک (ساخت ویدیوهای خبری جعلی و پخش آن در فضای مجازی)
- کلاهبرداری (تولید ویدیوهای جعلی و فریب مردم)
توجه داشته باشید که استفاده از دیپ فیک برای انتشار نادرست اطلاعات و فریب مردم کاملا غیرقانونی و غیراخلاقی است و تبعات زیادی را برای فرد سازنده به همراه دارد.
معرفی سایتهای هوش مصنوعی دیپ فیک
امروزه سایتهای دیپ فیک زیادی به وجود آمدهاند که مبتنی بر AI یا همان هوش مصنوعی هستند. در ادامه نام برخی از این سایتها را بیان میکنیم.
برای اینکه توضیحات بیشتری را درباره این سایتهای هوش مصنوعی بخوانید، مقاله دیگر ما با عنوان سایت های دیپ فیک رایگان را مطالعه کنید.
معرفی برنامههای هوش مصنوعی دیپ فیک در اندروید و iOS
در کنار سایتها، اپلیکیشنهای مختلفی هم برای اندروید و iOS به وجود آمدهاند که میتوانید از آنها استفاده کنید. در ادامه برخی از مهمترین برنامههای دیپ فیک در این دو سیستمعامل را معرفی میکنیم.
Zao
Zao نام یک اپلیکیشن چینی است که قابلیتهای مختلفی دارد. شما میتوانید با آپلود عکس خود در این برنامه، چهرهتان را در فیلمهای مختلف جایگزین کاراکترهای مشهور آن کنید. این برنامه هم برای کاربران اندروید و هم برای کاربران آیفون قابل استفاده خواهد بود.
FaceApp
فیساپ را بسیاری از کاربران به عنوان یک برنامه برای ادیت تصاویر میشناسند. اما این برنامه برخی ابزارهای دیپ فیک را هم در اختیار شما قرار میدهد؛ با استفاده از این ابزارها میتوانید سن خود را کاهش یا افزایش دهید، مدل موهایتان را تغییر داده و افکت لبخند یا گریه را به تصویر خود اضافه کنید. این برنامه هم برای اندروید و هم برای iOS در دسترس است.
SwapFace بهترین هوش مصنوعی دیپ فیک برای تولید ویدیوهای طنز
اگر قصد تولید ویدیوهای طنز و سرگرمکننده را دارید، بدون شک SwapFace گزینه مناسبی برایتان خواهد بود. بسیاری از کاربران، با استفاده از این برنامه برای اینستاگرام، تیکتاک، تلگرام و دیگر پلتفرمها ویدیوهای طنز و سرگرمکننده تولید میکنند. SwapFace هم مانند دو برنامه دیگر، هم از نسخه اندروید و هم از نسخه iOS برخوردار است.
آنچه در “دیپ فیک چیست” بررسی کردیم!
در این مقاله به معرفی هوش مصنوعی Deep Fake و کاربردهای آن پرداختیم. همانطور که گفته شد، استفاده نامناسب از این تکنولوژی، خطرات زیادی برای کاربران و جامعه به دنبال خواهد داشت. شما میتوانید با استفاده از سایت و برنامههای معرفیشده، ویدیوهای متنوعی بسازید.
سوالات متداول در رابطه با هوش مصنوعی دیپ فیک
کاربردهای دیپ فیک چیست؟
این تکنولوژی جنبههای مختلف سرگرمی، آموزشی، سینما و بازاریابی را شامل میشود.
استفاده از این فناوری چه خطراتی دارد؟
تخریب چهره افراد، پخش اخبار جعلی و همچنین کلاهبرداری با استفاده از ویدیوهای تقلبی و فریب کاربران از خطرات استفاده از دیپ فیک است.